Karetka a fotoradar

Więcej
2008/04/22 22:38 #822 przez huda
Karetka a fotoradar was created by huda
Witam
Jeżeli temat nie w danym dziale to z góry przepraszam...

Interesuje mnie sprawa tak jak w temacie...
Jedzie karetka na sygnale a foto radar robi zdjęcie i co wtedy???czy kierowca karetki płaci mandat czy jak to wygląda??
Pozdrawiam serdecznie
Justyna:)

if you don\'t live for something you die for nothing

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/04/23 04:33 #823 przez Pepkor69
Replied by Pepkor69 on topic Odp.:Karetka a fotoradar
B) Na terenie podkarpacia tego typu mandaty sa umarzane jeśli ma włączony migacz z syeną bo karetka jest samochodem uprzywilejowanym

Więcej
2008/04/23 06:04 #825 przez GRZECHRAT
Replied by GRZECHRAT on topic Odp.:Karetka a fotoradar
Sie ma Miałem taki przypadek musiałem napisać oświadczenie że byłem w akcji potwierdzone przez lekarza który jechał w tedy ze mną bo foto radar nie widzi \"kogutów\" Zdjęcie przyszło do pracodawcy bo on jest właścicielem pojazdu sprawę umorzono lecz ja dostałem upomnienie ustne za jazdę bez pasów Pozdrawiam ;)

Więcej
2008/04/23 06:28 #826 przez huda
Replied by huda on topic Odp.:Karetka a fotoradar
Witam
Wiem właśnie o wielu przypadkach gdzie foto radar zrobił zdjęcie pojazdowi uprzywilejowanemu jadącego na sygnałach.Mój brat jak pracował w straży pożarnej to niejednokrotnie dostawali mandaty i bardzo często nie chciano ich umarzać ze względu iż nie widać na zdjęciu kogutów;)

if you don\'t live for something you die for nothing

Więcej
2008/04/26 13:54 #840 przez marcin1975rm
Replied by marcin1975rm on topic Odp.:Karetka a fotoradar
Różnie to bywa,ale z rozmów z kolegami pracującymi gdzie indziej wynika,że Policja czy też Straż Miejska głupio podchodzą do tematu i nie przekonują ich argumenty,że pojazd był w danej chwili pojazdem uprzywilejowanym...

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

Więcej
2008/05/16 15:31 #863 przez 1961
Replied by 1961 on topic Odp.:Karetka a fotoradar
Mamy zarówno ja jak i koledzy z mojej stacji odwiedziny panów i pań z policji z pięknymi fotkami oraz informacją o ile tym razem przekroczyliśmy dozwoloną prędkość.Jak do tej pory wystarczy im informacja z karty wyjazdowej z zaznaczonym polem NA SYGNAŁACH.Nasze dyspozytorki na szczęście wszystkie wyjazdy uznają za pilne i myślę,że mają rację między innymi dlatego że jesteśmy wtedy bardziej dyspozycyjni.Przez 25 lat za kierownicą fiatów,polonezów no a teraz już super ambulansów nie zapłaciłem mandatu.
Pozdrawiam serdecznie

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.036 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account