Czy ktoś rozpoczyna w tym roku nauke w studium?

Więcej
2012/08/26 07:55 #8063 przez Darth Vader
Cała Europa daje radę bez studiów, ale nie my (opinie niektórych). To czy ratownik prezentuje odpowiedni poziom, czy nie, zależy głównie od szkoły/uczelni i wykładowców. Przede wszystkim zaś od tego, czy jegomość ma ochotę ratownikiem medycznym być, czy mieć tylko papierek dający możliwość legalnego wyrobienia pieczątki...

Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2012/08/26 09:36 #8064 przez ww61
Bardzo dobrze to ująłeś kolego Darth Vader.W naszym kraju napędza się bez potrzeby dochody uczelni.
Podpisuję się pod twoją wypowiedzią tyle razy ile trzeba.
Gdyby zamiast licencjatu ktoś kto odpowiada za system organizował darmowe szkolenia za punkty edukacyjne z pożytkiem nie dla finansów uczelni a dla kwalifikacji ratowników zdobywanych na zdecydowanie potrzebnych kursach doskonalących...

Więcej
2012/08/26 21:09 #8067 przez Marzena8130
Witam. Ja również rozpoczynam naukę w studium ale w Gryficach. Jeśli jest tu ktoś kto też uczył się w tym mieście chętnie z tą osobą porozmawiam.

Więcej
2012/08/27 02:04 #8068 przez Caroline
Witaj Marzena!

Cóż. Jak widać los przyszłych ratowników, którzy będą po "policealkach" stoi pod znakiem zapytania. Tak więc łączę się w bólu. ;)
Pozdrawiam z Olsztyna

Karolina

P.S. Do końca roku prawdopodobnie zaczną coś głośniej mówić o zrobieniu pomostówek... Tak więc mam nadzieję, że nie poprzestaniemy na policealnych?

• karolcia109
  • karolcia109 Avatar
  • Gość
  • Gość
2012/08/27 07:05 #8069 przez karolcia109
Witam,

Marzena no to nie pogratuluję Ci wyboru. U nas w regionie znaleźć pracę to tak jak wygrać w totolotka. Nie lepiej było Ci iść na jakieś studia pielęgniarskie?? Praca "murowana" nie musisz się martwić, że jesteś kobietą. Zobaczysz, że pół roku po dyplomie będziesz narzekać, że nie masz pracy. Ja gdybym mogła cofnąć czas na bank poszła bym na pielęgniarstwo.
Pozdrawiam karolcia109

Więcej
2012/08/27 10:32 #8071 przez marcin1975rm

Ja gdybym mogła cofnąć czas na bank poszła bym na pielęgniarstwo.
Pozdrawiam karolcia109

Rzeczywiście, na dzień dzisiejszy możliwość manewrowania swoim CV po pielęgniarstwie wydaje się być zdecydowanie większa niż po ratownictwie medycznym.

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.047 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account