Zimowy egzamin zawodowy - styczeń 2015

Więcej
2015/01/14 09:04 #11673 przez adrriian
Replied by adrriian on topic Odp: Zimowy egzamin zawodowy - styczeń 2015
Wczoraj przypadki z oparzonym i gosciem na zakupach byly do zrobienia z planem a nie tabelka, tak bylo w Olsztynie.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2015/01/14 09:12 - 2015/01/14 09:15 #11674 przez MONA77
Nie nie było tabelki tylko plan działań. Nie podawałam całej MONY. Z MONY tylko tlen. Morfiny nie bo nieprzytomny, nitro też nie bo nieprzytomny i bez ciśnienia a aspiryne dostał a i tak nie dało się podać bo nieprzytomny. Z leków podałam przy RKO adrenalinę i amiodaron. POtem płyny 500 ml 0,9% NaCl i 500 ml PWE iv. i tlen 12-15 l/min wziewnie
Pamiętajcie żeby napisać intubacja dotchawicza poprzedzona odessaniem i natlenowaniem przez 15-30 sekund przez maskę twarzową z workiem samorozprężalnym z rezerwuarem tlenu.Zawsze dopisujcie drogi podania bo nie zaliczą leków. w karcie też.

MONA77 czy Ty do tego zadania miałaś również tabelke??? Podawałaś poszkodowanemu MONA bez aspiryny bo dostał wczesniej??Czy odrazu rko defibrylacja intubacja???[/quote]
Za tę wiadomość podziękował(a): zuzik81

Więcej
2015/01/14 09:23 #11675 przez ageska

Nie nie było tabelki tylko plan działań. Nie podawałam całej MONY. Z MONY tylko tlen. Morfiny nie bo nieprzytomny, nitro też nie bo nieprzytomny i bez ciśnienia a aspiryne dostał a i tak nie dało się podać bo nieprzytomny. Z leków podałam przy RKO adrenalinę i amiodaron. POtem płyny 500 ml 0,9% NaCl i 500 ml PWE iv. i tlen 12-15 l/min wziewnie
Pamiętajcie żeby napisać intubacja dotchawicza poprzedzona odessaniem i natlenowaniem przez 15-30 sekund przez maskę twarzową z workiem samorozprężalnym z rezerwuarem tlenu.Zawsze dopisujcie drogi podania bo nie zaliczą leków. w karcie też.

MONA77 czy Ty do tego zadania miałaś również tabelke??? Podawałaś poszkodowanemu MONA bez aspiryny bo dostał wczesniej??Czy odrazu rko defibrylacja intubacja???

[/quote]

MONA77 wielki dzięki za odpowiedz....mam jeszcze pytanka kołnież też zakładałaś??? a przeciwbólowego nic nie dawałas jak wrócił po 8 minutach???

Więcej
2015/01/14 09:31 #11676 przez MONA77
kołnierz też i ewakuacja na deskę też. w ogóle cały btls bo jest urazowy - przewrócił się. przeciwbólowo nic bo nie ma potrzeby. po 8 min. wróciło spontaniczne krążenie tylko a on dalej był nieprzytomny

Więcej
2015/01/14 09:35 #11677 przez ageska

kołnierz też i ewakuacja na deskę też. w ogóle cały btls bo jest urazowy - przewrócił się. przeciwbólowo nic bo nie ma potrzeby. po 8 min. wróciło spontaniczne krążenie tylko a on dalej był nieprzytomny

Wielkie dzięki :) :) :)
Ciekawe co dziś mają....

Więcej
2015/01/14 09:50 #11678 przez Tati
BTLS w trakcie RKO czy po tym jak wróciło krążenie?

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.062 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account