zadanie praktyczne na egzaminie

Więcej
2011/06/16 08:17 #5849 przez Neeva
Replied by Neeva on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
re up:
Juz lepiej nic o tym nie pisac, bo dostaniesz odpowiedz ze bylo to konsultowane juz z ktoryms tam lekarzem i nie jest to tachy zatokowa tylko po prostu prawidlowy rytm zatokowy :)
Olac :]

Wszystko jest trucizną, to tylko kwestia dawki...

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2011/06/16 08:27 #5850 przez lksmichael
Replied by lksmichael on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
legumina napisał:

KamilaKokos napisał:

Ja miałam mężczyznę l. 28 w poślizgu uderzył czołowo w drzewo, był sam. Parametry bodajże t 86, ci130/90, SpO2 99, naw. kap. około 1s, oddech 20/min, rana tłuczona głowy, rana cięta stopy w 2ch miejscach z uwidocznieniem kości, rana tłuczona podudzia- złamanie zamknięte, rany cięte twarzy i rąk z drobinkami szkła, poszkodowany w samochodzie, jest tam Ochotnicza Straż Pożarna, Policja zawiadomiona, do najbliższego SOR
31 km, wysłany zespół P 3ch Ratowników, na stacji jest jedna S jakby co! napisane było żeby rozważyć transport- czym? i że z koordynatorem medycznym można konsultować drogą radiową!

Tez to miałem, ja nie wzywałem ani S, ani śmigła sam go transportowałem :) niektórzy pacyfikowali go Midazolanem (poszkodowany był niespokojny) ja go zaatakowałem Morfiną - działa p/bólowo i sedacyjnie.

Więcej
2011/06/16 08:33 #5852 przez KamilaKokos
Replied by KamilaKokos on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
dalej to opisałam, zrobiłam tak samo, nawet w karcie tej dołączonej do zadania, od dyspozytora było napisane przekazanie pacjenta do SOR, także należało transportować P, ja rozważyłam LPR ale nie skorzystałam :)

Ci, którzy żyją nadzieją, widzą dalej. Ci, co żyją miłością, widzą głębiej. Ci, co żyją wiarą, widzą wszystko w innym świetle.

Więcej
2011/06/16 08:48 #5853 przez Emi
Replied by Emi on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
A czy po podaniu morfiny rozwazyliscie podanie leku przeciwwymiotnego? Metoclopramid'u chociażby.

Więcej
2011/06/16 09:18 #5854 przez Benia
Replied by Benia on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
czy ktoś wie co było na egzaminie dzisiaj o 9:00 rano

Więcej
2011/06/16 09:20 #5855 przez Paramedyk
Replied by Paramedyk on topic O:zadanie praktyczne na egzaminie
Pewnie niedlugo sie dowiemy. Egzamin dopiero co sie skonczyl, wiec musimy poczekac cierpliwie jeszcze chwilke :)

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.052 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account