Letni egzamin zawodowy 2014

Więcej
2014/06/10 21:33 #10503 przez Quest
Replied by Quest on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Witam wszysstkich, wyszedł zestaw nr 3, dokładnie dziś pisałem w Łańcucie egzamin i miałam przypadek z zawałem.Dyspozytor medyczny przyjął wezwanie od żony, że 72 letni mężczyzna odczówa ostre bóle w klatce piersiowej i zgłasza ból lewej ręki.Parametry, RR 130/80 HR 110, nawrót kapilarny >2s oddechy 24, SpO2 84 %, gcs 12 ( 3,4,5 )
szmery prawidłowe, tony serca ok, żrenice w normie
A do co co wszędzie kaniulacja żyły obwodowej z podłączenie płyny do infuzji :)

Pozdrawiam I życze powodzenia :)
Za tę wiadomość podziękował(a): julijka

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2014/06/10 21:51 #10504 przez KARNISTER
Replied by KARNISTER on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Ludzie to wszystko nie trzyma się kupy i logiki i raczej nie ma sensu , nikt nie jest tam głupi aż tak, po prostu wyszło im to z poza kontroli od samego początku ,tylko ci chyba pierwsi co pisali ,napisali go uczciwie . Reszta ma gotowce lepiej lub troszkę gorzej opracowane włącznie z przygotowaniem teatrzyku z częścią praktyczna czyli kroplówka i kaniulacja ,raczej to wszystko zostanie odwołane no bo jak wytłumaczyć zasadność i sens tego egzaminu skoro mamy tyle czasu na przygotowanie się ....... wiadomo idziemy w pewne.

Więcej
2014/06/10 22:03 #10505 przez HunterX
Replied by HunterX on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Powiem ja patrząc ze swojej perspektywy jako bądź co bądź urzednika państwowego to:

Niby można ten cyrk cały podważyć i odwołać ale raz ze to gigantyczne koszty, dwa musi ktos złożyc pismo odpowiednie w ciagu 7 dni od egzminu z zaznaczenie dlaczego i co mu sie nie podobalo a brak jest podstaw do odwolania egzaminu chyba ze mieliscie jakies problemy z komisjami z OKE etc albo inne podobne. A trzy to odwołannie tego egzminu zadziala w dwie storny Ci co nie zaliczyli mają szanse zaliczyć ale Ci co uwazają ze zaliczą będa odwoływać sie od decyzji i generować dodatkowe gigantyczne koszty a niekiedy pewnie i będą oczekiwać odszkodowania np z powodu tego ze przez pół roku nie mogli podjać pracy zawodowej bo czekali do nowej sesji, w przeliczeniu na całą Polske to są koszty ktorych nikt nie podejmie się raczje zwrócic.

Więcej
2014/06/10 22:21 - 2014/06/11 12:58 #10506 przez Elisa
Replied by Elisa on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Patrząc z perspektywy czasu to jak się zgadzam z Karnistą Hunterx, mówisz o kosztach uwierz mi jak się poczują ludzie którzy podeszli pierwsi i nie zdali a ludzie którzy podeszli póżniej i zdali bo sie na gotowca złapali ? myślisz że to jest sprawiedliwe ? z tego co wiem to w necie jest forum zrzeszające ludzi z 1 tury, którzy są niezadowoleni z przebiegu całości egzaminu i nie chodzi tu o komisje tylko o to że zadanie egzaminacyjne wypłynęło, a w necie tyle tego jest że można z tego porobić dowody. Co do pisma podobno jest już takie szykowane.Tak przynajmniej słyszałam od znajomej co właśnie wtedy pisała. Dalej się nie zagłębiałam ale ta cała sprawa, ten cały egzamin brzydko mówiąc śmierdzi..

Więcej
2014/06/10 22:30 #10507 przez HunterX
Replied by HunterX on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
wiem jak sie czują Ci ludzie bo moi przyjaciele pisali w pierwszej turze, ja pisałem w ostatniej w mojej szkole i moze i nie jestem odpowiednią osobą zeby cokolwiek mówic ale byłem gotowy sie pdpisać pod tym pismem ale wszystko ogranicza rygor czasowy 7 dni od momentu napisana egzaminu, wiec ludzie odemnie juz nie mogą sie odwołać, potem mozna sie odwoływac od wyniku takze w ciagu 7 dni .

Fakt faktem ze mozna nadmuchać sprawe medialnie i wtedy prawo jak to u nas w Polsce bywa zostanie nagięte ale i tak sprawa moze naprać toku administracyjnego i toczyć sie dlugie tygodni, a juz nie mowie o sprawach cywilnoprawnych zwiazanych z odszkodowaniem ktore napewno sie pojawia i napewno będą też zbiorowe pozwy. Na dwoje baba wróżyła jak to mówią, CKE teraz moze sie tłumaczyć ze zadania byly rózne i zadna grupa nie mogła byc w 100 % pewna ze dostanie to samo.

Ja nie jestem za tym czy tamtmym rozwiązaniem patrze na to z perspektywy prawa administracyjnego i postępowań sądowo adminsitracyjnych bo takie mam wykształcenie. Kosztą mogą byc zbyt duże poprostu zeby takiej procedurze dać ruszyć.

Więcej
2014/06/10 22:40 #10508 przez KARNISTER
Replied by KARNISTER on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Jak znam życie a znam to odwołają sie ci co zdawali jako pierwsi a nie zdali z tego co czytałem i słyszałem to sa rozgoryczeni i rozżaleni czekają jak na bombie , na wyniki do tego maja wystarczająco dużo dowodów zeby z tego zrobić dym .no bo zobaczcie jaki to ma być egzamin szanse moje a zdaje go nie bawem a kogoś kto szedł na pierwszy ogień he he he wystarczy tylko parę minut jak się pokarze przypadek nowy i już go masz opracowanego druga sprawa kasa co tam dla nich kasa głowy odwalają tz odsuną przesuną i po sprawie a my się będziemy bujać

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.049 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account