Oznaczenia ambulansów . . .????

Więcej
2008/03/27 14:05 #741 przez ricko1st
Replied by ricko1st on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Witam!
Moim skromnym zdaniem to oznaczenia literowe ambulansów są
najmniej istotne,ważne jest za to kto stanowi skład zespołu wyjazdowego.
Chyba zgodzą się ze mną wszyscy Forumowicze w tej kwestii.
Za granicą naszego kraju widywałem ambulanse czy to jadące do wezwania czy to stojące na parkingu i jakoś nikomu nie przeszkadzało,że nie widnieje na ich bokach ani \"P\" ani\"R\" czy inny odpowiednik tych oznaczeń.
Pozdrawiam.

Najlepsi niech będą przygotowani na najgorsze !

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2008/03/27 17:25 #743 przez marcin1975rm
Replied by marcin1975rm on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Przez grzeczność nie skomentuję wypowiedzi Organa.Przywykłem już do tego,przechodzę nad tym do porządku dziennego.Czasem po prostu warto najpierw zapytać...Jeżeli chodzi o to,co napisała AlaRM-R to karetka reanimacyjna nie ratunkowa,ale tak jak napisali koledzy w tej chwili funkcjonują zespoły S i P.To jakie literki są ponaklejane nie ma jednak większego znaczenia,gdyż wszystkie karetki powinny być wyposażone jednakowo-chodzi o R/W czy S/P

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

• Organ18
  • Organ18 Avatar
  • Wylogowany
  • Doświadczony
  • Doświadczony
  • Ratownictwo To Nie Nasza Praca I hobby Lecz Pasja
Więcej
2008/03/27 18:47 - 2008/04/07 15:42 #744 przez Organ18
Replied by Organ18 on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
No dobra fakt nie musiałem tego pisać. Drogi Marcinie1975rm w innym miejscu na tym forum daviss napisał o karetkach paramedycznych powinieneś też to wyłapać. Zgodzę się z wami że coraz częściej Karetki są już tak samo wyposażone jedynie różnią się załogą myślę że to dobry pomysł aby karetki były identyczne.

Ostatnio chodzą umnie słuch że nie będzie karetek R ,W itd. będą karetki S - specjalistyczne i P - podstawowe czy uwas też takie mają zmiany wejść ??

Kompletnie nie czytasz wypowiedzi forumowiczów, wcześniej było dokładnie wyjaśnione od kiedy obowiązują nowe zespoły i ich oznaczenia, nie wolno pisać posta pod swoim postem, to jest ewidentne pisanie na ilość i zamazywanie toku wypowiedzi -> patrz REGULAMIN !!!

Dyspozytor

Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).

Więcej
2008/04/07 13:49 #761 przez GRZECHRAT
Replied by GRZECHRAT on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Sie ma Zmiany wchodzą w całym kraju ale jakie znaczenie ma oznakowanie dla ratownika jak i ratowanego żadne Piszesz o tym już któryś raz wygląda to tak jak byś tylko chciał zdobyć większą liczbę postów bo dostałeś już kilka rzeczowych odpowiedzi to po co jeszcze raz z uporem maniaka do tego wracasz daj luz Pozdrawiam

Więcej
2008/04/14 17:12 #777 przez mangus
Replied by mangus on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
Temat został w zasadzie wyczerpany ale dwa słowa dla organa. Oznaczenia nowe obowiązują od wejścia ustawy. U mnie na przykład wszystkie nadal mają oznaczenia R. Jak nie wiadomo o co chodzi - to chodzi o pieniądze. Zmiana symboliki wiąże się z ponownym oklejaniem karetek a jak wiadomo to zbędne koszty. Dla przykładu - jutro wyjeżdrza w teren nowa karetka już oklejona powiedzmy włąsciwie. Ma oznaczenie P co sugerowałoby zespół podstawowy, a tymczasem przewidziana jest na POZ czyli powinno być S. Najlepszy motyw jest taki że to Fiat Doblo. Moim zdaniem lekkie nieporozumienie ale cóż- koszty (tak luźna dygresja z mojej strony). Kwestia wyposażenia została wyjaśniona. Pozdrawiam.

mangus
[color=]Śmierć stabilizuje stan pacjenta[/color]

Więcej
2008/04/18 13:03 - 2008/04/20 16:05 #788 przez almadia
Replied by almadia on topic Odp.:Oznaczenia ambulansów . . .????
jw.

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.037 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account