- Otrzymane podziękowania: 0
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Edukacja, doskonalenie zawodowe
- Egzaminy zawodowe, materiały
- zadanie praktyczne na egzaminie
zadanie praktyczne na egzaminie
- Sanderka999
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- brtm
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
brtm napisał:
Kaja a na jutro na 15?
a co było u Ciebie na egzaminie dzisiaj?
Rano wkłucie i itls, po południu otwarta odma podanie tlenu i rurka ustno gardłowa...
- Ejejko
-
- Wylogowany
- Powracający
-
- legumina
-
- Wylogowany
- Aktywny
-
NIE PYTAŁEM O SCHEMAT POSTĘPOWANIA BO TO ZNAM NA PAMIĘĆ TYLKO O SCHEMAT POSTĘPOWANIA WZGLĘDEM ZADANIA NA EGZAMINIE!!! BO JEŻELI NIE MOGE MÓWIĆ TO JAK MA EGZAMINATOR WIEDZIEĆ ŻE SPRAWDZAM 4H I T ALBO JAK NIE MAM LEKÓW TO JAK MAM JE PODAĆ ???
PYTAM OSOBE KTÓRA DZIŚ MIAŁA TEN PRZYPADEK I WIE CO DOKŁADNIE TRZEBA WYKONAĆ I DO KTÓREGO MOMENTU !!
poprawiłąm swoją wypowiedz, tzn edytowałam , a TY łapiesz moją stara wypowiedz w tym poście
aa ajesli piszesz jutro
to spokojnie nie bedzie defibrylatora
aha, poza tym to 20 minut przed egzmainem masz czas żeby zapoznac sie ze stanowiskiem egzaminacyjnym, jak nie bedziecie podchodzić poejdynczo to wiesz ..... i wtedy też masz czas zeby zapytać sie egzamiantora "co cie boli" , tyle że zanim podejdziesz zapoznać się, czytasz zadanie, przynajmniej ja miałam że najpierw czyatliśmy poxniej podchodzilismy
Pros tego an górze zeby Ci sie nie trafiło zadanie rozkodowane w dzisiejszym dniu, bo w sierpinu powtóreczka będzie ;/;/;/;/ przykro
- Bizon301
-
- Wylogowany
- Powracający
-
KajaBLS u dziecka w wieku 1-8 Dziecka .... urazowego
Coś jeszcze?
Numery DL na sobotę. Ale na priva, bo jak wszyscy wyślą to będzie po 5 zybli wygranej. Jak by co to się podzielę, albo kupię Ci karetkę
Słuchajcie...
Wszystko znajdziecie tu:
www.prc.krakow.pl/2010/
Jasno, prosto,pewnie.
"W Tybecie mówimy, że wiele różnych chorób można wyleczyć jednym lekarstwem miłością i współczuciem. Są one pierwotnym źródłem ludzkiego szczęścia i ich potrzeba leży w samej istocie naszej egzystencji."
XIV Dalajlama
Bo czasem wystarczy wysłuchać...
- RAT22
-
- Wylogowany
- Powracający
-
PYTANIE JESZCZE ODNOŚNIE ENERGI BO TERAZ JUZ SAM NIE WIEM W WYTYCZNYCH 2010 JEST NAPISANE
"5) ustaw energię wyładowania a) u dorosłych – defibrylator dwufazowy, zależnie od modelu, pierwsze wyładowanie zwykle 150 J, a jeśli instrukcja urządzenia nie jest dostępna – 200 J; energię kolejnych wyładowań można zwiększać do maks. 360 J; defibrylator jednofazowy 360J (pierwsze i kolejne wyładowania) b) u dzieci – 4 J/kg mc. (pierwsze i kolejne wyładowania)"
WIEC JAK DAM 150 PRZY PIERWSZYM TO BĘDZIE BŁĄD ??
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Edukacja, doskonalenie zawodowe
- Egzaminy zawodowe, materiały
- zadanie praktyczne na egzaminie