Letni egzamin zawodowy 2014

Więcej
2014/06/19 17:54 #10926 przez Aleksander
Replied by Aleksander on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Faktycznie cisza! Psia krew, a kiedy kończą się te egzaminy? Ja mam 26.06

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2014/06/19 17:55 - 2014/06/19 19:17 #10927 przez CorpsePL
Replied by CorpsePL on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Tak się zastanawiam czy ktoś może logicznie napisać dlaczego wg. Was piszący którzy pisali nowe przypadki i nie chcą się nimi podzielić są be? Bo jak na razie bezsensownie napier***cie w klawisze, niektórzy już wręcz krzyczą (używając capslocka)!

A ja się pytam co jeszcze chcecie wiedzieć?! Czy informacja, że defibrylacja, NZK w migotaniu, wytrzewienie, zestaw do cewnikowania czy w drugim przypadku plan działań ratunkowych to za mało informacji?! Czy ja lub ktoś inny mamy siąść przed forum i przepisać wam z wytycznych procedury postępowania w NZK w rytmach do defibrylacji?!
Nie potraficie sami książki otworzyć?! Pewnie nie skoro nie potraficie przerzucić paru stron na forum!

Jeden chłopak już wam napisał praktycznie całe zadanie (moim zdaniem niepotrzebnie - trzeba uczyć się na błędach poprzedników którzy mogą mieć ciepło - oczywiście w wiekszości z winy CKE). Czego jeszcze oczekujecie?!

Sorry za tak nieskładny post no ale wk***ić się można czytając niektórych.

I wielki Panie Calogero, z jeszcze większymi pretensjami!

WSZYSCY CI KTÓRZY JUŻ ZALICZYLI MAJĄ TO W POWAŻANIU, GDYŻ ZALICZYLI WIEDZĄC CO BĘDZIE I TERAZ NIE RACZĄ WEJŚĆ NA FORUM SIĘ PODZIELIĆ Z INNYMI TYM CO MIELI A SAMI WLEPIALI GAŁY W EKRAN MONITORA MODLĄC SIĘ PEWNIE NA FORUM PO 12H DZIENNIE BY NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO W ICH TYGODNIU EGZAMINACYJNYM.

Jakim prawem piszesz w ten sposób między innymi o mnie?! Po pierwsze de facto przed wczorajszym egzaminem praktycznie nic nie wiedziałem, po drugie wielki stres bo nagle zmienili 60 latka na coś zupełnie innego. Nie życzę nikomu przeżywać czegoś takiego! A jeszcze bardziej nie życzę przeżyć pierwszej zmiany której szczęki do samej ziemi poopadały gdy zobaczyli nagle "zestaw do cewnikowania" (10 punktowy!) zamiast "planu med. czynn. rat."!
Faktycznie gdyby nie zmiana, gdyby nadal był 60 latek mielibyśmy łątwo. Ale nie dlatego, że jak debile siedzieliśmy 12 godzin przed forum (bo na egzaminie 13go tacy debile się znaleźli i nic nie napisali, bo ich przerosło) tylko dlatego, że siedliśmy w kilka osób i przez kilka godzin dumaliśmy nad tym co i jak napisać, doprowadzając kartę i plan działań do perfekcji.
I jaki z tego morał. Żaden gotowiec z tego forum wam nie pomoże. Trzeba mimo wszystko włączyć myślenie we własnej głowie!

A co do zaliczenia, nikt jeszcze nie zaliczył! Ci co mają zaliczyć dowiedzą się o tym 29 sierpnia!

Więcej
2014/06/19 18:30 #10928 przez mondzia
Replied by mondzia on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
ja mam 25 czerwca ale na starych zasadach o ile sie orientuje do do 27 czerwca są egzaminy ale nie dam sobie ręki obciąć:)

Więcej
2014/06/19 18:36 #10929 przez RatRat
Replied by RatRat on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014

NA FANTOMIE:
1.WYKONANIE DEFIBRYLACJI, JEŚLI TRAFI CI SIĘ W ZADANIU OSOBA Z NZK

2.SZYBKIE BADANIE URAZOWE Z ZABEZPIECZENIEM ZŁAMANEGO LEWEGO PODUDZIA, W ZADANIU MOTOCYKLISTA Z WYTRZEWIENIEM I ZŁAMANIEM ZAMKNIĘTYM LEWEJ KOŃCZYNY DOLENJ.

OPISOWEGO MA NIEBYĆ- TYLKO WYPISANIE ZESTAWU DO CEWNIKOWANIA PECHERZA MOCZOWEGO.

INFORMACJE ZE WCZEŚNIEJSZYCH WPISÓW FORUMOWICZÓW !!!!!!

JEŚLI KTOS MIAŁ TAKIE ZADANIA I PAMIĘTA JAK ONE BRZMIAŁY JAKIE BYŁY PARAMETRY POSZKODOWANYCH " MOTOCYKILSTY I NZK " NIECH NAPISZE. BO CI KTÓRZY NIE ZDAWALI NIECH SIE DOWIEDZĄ CO MOŻE ICH SPOTKAĆ ALE NIE MUSI.

INFORMACJA DLA WSZYSTKICH !!!!!!!!!

CKE- W KAŻDEJ SZKOLE ZMIENIA TERAZ JAK MOŻE, WIĘC NIE PRZYGOTOWYWUJCIĘ STRIKTE Z TEGO BO BEDZIECIE MIEĆ NIESPODZIANKĘ.

kilka stron wcześniej naprawdę opisałem co było z tą nzk... wystarczy poszukać
Za tę wiadomość podziękował(a): CorpsePL

Więcej
2014/06/19 18:44 #10930 przez WOJTI1993
Replied by WOJTI1993 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Przestancie w koncu sie tu klocic i zacznijcie pisac o przypadkach!
Dla motocyklisty morfina 5mg iv tlen i 1000ml plynow wystarczy? oczywiscie po zaopatrzeniu wytrzewienia?
Dla babeczki w NZK standardowo amiodaron adrenalina + tlen i plyny?

Więcej
2014/06/19 18:49 - 2014/06/19 18:53 #10931 przez CorpsePL
Replied by CorpsePL on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014

Dla babeczki w NZK standardowo amiodaron adrenalina + tlen i plyny?

Nie, kur*** niestandardowo. DO KSIĄŻEK!!! Ja mam Ci pisać co podać pacjentowi z migotaniem komór w czasie ALSu? No bez jaj!

Jak dla mnie możesz jej dać No-Spe, Relanium, HES, Norcuron i najlepiej całą tablicę Mendelejewa.

CZYTANIE NIE BOLI!!!

www.prc.krakow.pl/2010/04.pdf 60 stron. W sam raz przed snem. Powodzenia.

Dobra, zdradzę Ci malutką tajemnice bo pewnie na nią nie wpadniesz:

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.075 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account