- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Państwowe Ratownictwo Medyczne
- Personel systemu PRM
- Ratownik Medyczny
- Kobieta ratownikiem medycznym
Kobieta ratownikiem medycznym
- Organ18
-
- Wylogowany
- Doświadczony
-
- Ratownictwo To Nie Nasza Praca I hobby Lecz Pasja
Mniej
Więcej
2010/03/10 18:59 #3054
przez Organ18
Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).
Replied by Organ18 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Dołanczam sie do życzeń ps. Aniu śliczny avarcik
A wracając do meritum uważam że kobiety powinny być w ratownictwie
Niedawno umnie był wypadek w szkole , i przyjechała karetka P wysiadł kierowca i ratowniczka młodziutka była , wszyscy gapili się na nią jak na modelke . Oczywiście nie będe wnikał w szczegóły bo mi się oberwał , jak i nauczycielą i nie będe ukrywał że Ratowniką
długa historia ale jak widać kobiety od zalania czasów były wielkim zainteresowaniem męskich gałek ocznych
dużo widać kobiet w ratownictwie więc coś musi je ciągnąć do tego zawodu bo nie należy do łatwych
Gorące Pozdrowionka dla każdej Ratowniczki :*
Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- Gośka20
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2010/03/11 17:16 #3056
przez Gośka20
Replied by Gośka20 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Witam Was wszystkich.Nie czytałam wszystkich 28 stron bo zajęłoby tro trochę czasu :] Powiem coś od siebie odnośnie ratowniczek w ratownictwie
Kobiety są przyjmowane do pracy tak jakby na czarno ,pracodawca przyjmując nas łamie kodeks pracy! Bo która z nas przestrzega przepisu pod tytułem : ,,Kobieta może nosić tylko 20 kg przez określony czas,na określonym dystansie." Ciekawe tylko,dlaczego nikt nami się nie zainteresuje,kiedy trzeba iść pacjenta przytrzymać do zdjęcia RTG ,promieniowanie jest dla nas o wiele bardziej niebezpieczne niż podnoszenie ciężarów... Jeśli któraś zajdzie w ciążę,kiedy tylko się do tego przyzna zostanie usunięta z pracy. Chyba,że mamy wyrozumiałego pracodawcę,co rzadko się zdarza...
Trzeba mieć nadzieję,że wszystko ułoży się pomyślnie,na korzyść kobiet w ratownictwie!!! :]
Trzeba mieć nadzieję,że wszystko ułoży się pomyślnie,na korzyść kobiet w ratownictwie!!! :]
- marcelino
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
2010/04/05 11:44 #3129
przez marcelino
Replied by marcelino on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
www.styl.pl/magazyn/reportaz/news-po-pie...e,nId,269602,nPack,3
Witam.Jestem tu nowy,to nie będę się wymądrzął.Poczytajcie sobie.Dla mnie trochę jak Słoneczny Patrol
Witam.Jestem tu nowy,to nie będę się wymądrzął.Poczytajcie sobie.Dla mnie trochę jak Słoneczny Patrol
- Joasia_ZS
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
2010/04/05 19:05 #3135
przez Joasia_ZS
Replied by Joasia_ZS on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Bardzo fajny artykuł. Kobiety musimy być silne i walczyć z tą dyskryminacją . Pozdrawiam serdecznie.
- sewko
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
2010/04/05 19:31 #3136
przez sewko
Replied by sewko on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Ratowanie życia to cel,który nie leży wyłącznie w rękach Panów!
Odwieczna walka panów i pań,pielęgniarek i ratowników,bądź lekarzy.... działajmy razem i uczmy się od siebie,Życie stwarza różne okazje każdemu, ale nie każdy je dostrzega i wynosi wnioski.
Mądrość życiowa i instynkt pomogą ominąć pułapki i uchronią przed dołkami.Ze mną pracują Panie,które od wielu lat jeżdżą w karetkach,bardzo dobrze radzą sobie w trudnych sytuacjach i potrafią naprawdę wiele.Jeżeli ktoś czuje że chce i potrafi to robić,to niech idzie drogą ,którą wybrał.Czasem droga ta jest długa i kręta.Ale takie jest życie.
Ratownik to ratownik nie ma znaczenia kolor skóry,rasa czy płeć.
Ratownik to osoba,która ratuje,niesie pomoc w sytuacjach zagrażających zdrowie i życie innych osób.
Odwieczna walka panów i pań,pielęgniarek i ratowników,bądź lekarzy.... działajmy razem i uczmy się od siebie,Życie stwarza różne okazje każdemu, ale nie każdy je dostrzega i wynosi wnioski.
Mądrość życiowa i instynkt pomogą ominąć pułapki i uchronią przed dołkami.Ze mną pracują Panie,które od wielu lat jeżdżą w karetkach,bardzo dobrze radzą sobie w trudnych sytuacjach i potrafią naprawdę wiele.Jeżeli ktoś czuje że chce i potrafi to robić,to niech idzie drogą ,którą wybrał.Czasem droga ta jest długa i kręta.Ale takie jest życie.
Ratownik to ratownik nie ma znaczenia kolor skóry,rasa czy płeć.
Ratownik to osoba,która ratuje,niesie pomoc w sytuacjach zagrażających zdrowie i życie innych osób.
- Darth Vader
-
- Wylogowany
- Ekspert
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 6
2010/04/07 08:47 #3143
przez Darth Vader
Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)
Replied by Darth Vader on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Joasia_ZS napisał:
Ps. Asiu, naprawdę uważasz, że fajny? Te panie były już wszędzie z autoreklamą. No, może poza TV Trwam...
Taaaaaaaaaa... A jedna z bohaterek tak była zaaferowana lansowaniem siebie, że zapomniała rozpiąć pacjentowi koszulę przy masażu sercaBardzo fajny artykuł...
Ps. Asiu, naprawdę uważasz, że fajny? Te panie były już wszędzie z autoreklamą. No, może poza TV Trwam...
Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)
Moderatorzy: Ania82, ricko1st, mangus
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Państwowe Ratownictwo Medyczne
- Personel systemu PRM
- Ratownik Medyczny
- Kobieta ratownikiem medycznym
Czas generowania strony: 0.091 s.