Kobieta ratownikiem medycznym

• Organ18
  • Organ18 Avatar
  • Wylogowany
  • Doświadczony
  • Doświadczony
  • Ratownictwo To Nie Nasza Praca I hobby Lecz Pasja
Więcej
2010/03/10 18:59 #3054 przez Organ18
Replied by Organ18 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Dołanczam sie do życzeń ps. Aniu śliczny avarcik ;) A wracając do meritum uważam że kobiety powinny być w ratownictwie :) Niedawno umnie był wypadek w szkole , i przyjechała karetka P wysiadł kierowca i ratowniczka młodziutka była , wszyscy gapili się na nią jak na modelke . Oczywiście nie będe wnikał w szczegóły bo mi się oberwał , jak i nauczycielą i nie będe ukrywał że Ratowniką :( długa historia ale jak widać kobiety od zalania czasów były wielkim zainteresowaniem męskich gałek ocznych :) dużo widać kobiet w ratownictwie więc coś musi je ciągnąć do tego zawodu bo nie należy do łatwych :( Gorące Pozdrowionka dla każdej Ratowniczki :*

Mam na imię Romek mówią na mnie Organ w RM (narząd) albo Organista (w muzyce).

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/03/11 17:16 #3056 przez Gośka20
Replied by Gośka20 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Witam Was wszystkich.Nie czytałam wszystkich 28 stron bo zajęłoby tro trochę czasu :] Powiem coś od siebie odnośnie ratowniczek w ratownictwie :) Kobiety są przyjmowane do pracy tak jakby na czarno ,pracodawca przyjmując nas łamie kodeks pracy! Bo która z nas przestrzega przepisu pod tytułem : ,,Kobieta może nosić tylko 20 kg przez określony czas,na określonym dystansie." Ciekawe tylko,dlaczego nikt nami się nie zainteresuje,kiedy trzeba iść pacjenta przytrzymać do zdjęcia RTG ,promieniowanie jest dla nas o wiele bardziej niebezpieczne niż podnoszenie ciężarów... Jeśli któraś zajdzie w ciążę,kiedy tylko się do tego przyzna zostanie usunięta z pracy. Chyba,że mamy wyrozumiałego pracodawcę,co rzadko się zdarza...

Trzeba mieć nadzieję,że wszystko ułoży się pomyślnie,na korzyść kobiet w ratownictwie!!! :]

Więcej
2010/04/05 11:44 #3129 przez marcelino
Replied by marcelino on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
www.styl.pl/magazyn/reportaz/news-po-pie...e,nId,269602,nPack,3

Witam.Jestem tu nowy,to nie będę się wymądrzął.Poczytajcie sobie.Dla mnie trochę jak Słoneczny Patrol

Więcej
2010/04/05 19:05 #3135 przez Joasia_ZS
Replied by Joasia_ZS on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Bardzo fajny artykuł. Kobiety musimy być silne i walczyć z tą dyskryminacją . Pozdrawiam serdecznie.

Więcej
2010/04/05 19:31 #3136 przez sewko
Replied by sewko on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Ratowanie życia to cel,który nie leży wyłącznie w rękach Panów!
Odwieczna walka panów i pań,pielęgniarek i ratowników,bądź lekarzy.... działajmy razem i uczmy się od siebie,Życie stwarza różne okazje każdemu, ale nie każdy je dostrzega i wynosi wnioski.
Mądrość życiowa i instynkt pomogą ominąć pułapki i uchronią przed dołkami.Ze mną pracują Panie,które od wielu lat jeżdżą w karetkach,bardzo dobrze radzą sobie w trudnych sytuacjach i potrafią naprawdę wiele.Jeżeli ktoś czuje że chce i potrafi to robić,to niech idzie drogą ,którą wybrał.Czasem droga ta jest długa i kręta.Ale takie jest życie.
Ratownik to ratownik nie ma znaczenia kolor skóry,rasa czy płeć.
Ratownik to osoba,która ratuje,niesie pomoc w sytuacjach zagrażających zdrowie i życie innych osób.

Więcej
2010/04/07 08:47 #3143 przez Darth Vader
Replied by Darth Vader on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Joasia_ZS napisał:

Bardzo fajny artykuł...

Taaaaaaaaaa... A jedna z bohaterek tak była zaaferowana lansowaniem siebie, że zapomniała rozpiąć pacjentowi koszulę przy masażu serca :laugh:

Ps. Asiu, naprawdę uważasz, że fajny? Te panie były już wszędzie z autoreklamą. No, może poza TV Trwam...

Ciemna strona ratownictwa medycznego
Bez turbo (ze specjalną dedykacją dla ww61)

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.091 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account