Letni egzamin zawodowy 2014

Więcej
2014/06/04 18:50 #10248 przez Endriu 1990
Replied by Endriu 1990 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
masz racje moze to byc spowodowane hipoglikemia ale nie bd bledem jezeli napisza ze po wyrownani glikemi dalej drży i daja rolke tak bo nie wiadomo co jest w kluczu

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2014/06/04 18:53 #10249 przez Endriu 1990
Replied by Endriu 1990 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
oki powinno a rozpisanie sie jest błedem nie jesteś w karetce :) lepiej napisac dwa zdania wieej niz mniej

Więcej
2014/06/04 18:53 #10250 przez Pozdro600
Replied by Pozdro600 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
mógłby ktoś wytłumaczyć glukoza a glukagen ? i czemu to a nie to i wkoncu co z ta pozycja głowa uniesiona ? czy wałek pod nogi

Więcej
2014/06/04 18:55 #10252 przez HunterX
Replied by HunterX on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014

A jakie skutki uboczne ma MF poczytaj albo daj mu tylko ketoprofen napewno pomoze co do tego ma GSC spoko wykładowcy RR w normie a nie mozna dac MF widze ze co szkoła to ine opinie

Myśle że odrobina dobrego wychowania nie zaszkodzi, aż zacytuje mistrza prozy A.Sapkowskiego "Poglądy są jak du­pa, każdy ja­kieś ma, ale po co od ra­zu pokazywać." - nie musimy tutaj forsować swojego zdania tylko podzielić się co najwyzej spostrzeżeniami.

Przeciwskazanie do morfiny jest takie ze w zadaniu nie ma nic o silnym bólu oprócz bolesności i gadzam się z wykładowcami że morfina mogłaby pojśc w lekach drugiego rzutu a nie jako pierwsze ratujace.

Więcej
2014/06/04 18:58 #10253 przez JoTu
Replied by JoTu on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Ja bym mu w ogóle nie dawal przeciwbólowych. Jak już mówimy o wykładowcach to jeden z moich mówił,żeby nie podawać przeciwbólowych bo zacierają obraz kliniczny po przewiezieniu na Sor i powtórnym badaniu.
Za tę wiadomość podziękował(a): HunterX

Więcej
2014/06/04 19:01 #10254 przez HunterX
Replied by HunterX on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Ja też wogóle nie dawalem i nie zapisałem nawet ze to rozwazam bo nie było to tutaj według mnie piorytetem. Pozatym tak mnie uczono i tak uczyłem sie w karetce i na SOR ale jak klucz będzie przez budowlańca robiony to nie wiadomo co bedzie ok a co nie.

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.080 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account