Letni egzamin zawodowy 2014

Więcej
2014/06/17 14:13 - 2014/06/17 14:14 #10797 przez kiks
Replied by kiks on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014

Słuchajcie ludziska trochę otuchy wam dodam ja już mam to za sobą diagnoza ratownicza to nic innego jak przepisanie danych z diagnozy którą postawicie w karcie medycznych czynności :), a co do planu działań to też nie jest jakieś ceregiele piszecie tylko to co trzeba przy nim zrobić (poszkodowanym) koniecznie musi być napisane bezpieczeństwo własne miejsca zdarzenia i poszkodowanego karetka ustawiona optymalnie do poszkodowanego, potem opisujecie czynności ITLS, ABCDE, wkłucia, tlen, deska, i transport słyszałem, że jakiś projekt ma być z NZK to jeszcze do tego dojdzie defi, adrenalina, łyżki, nacl 0,9 3ml do przepłukania wenflonu nie pouczam nikogo a myślę, że komuś otuchy dadam
Pozdrawiam

Człowieku,
Skąd wiesz, że ma być NIBY defibrylacja ? Wszechwiedzący jesteś, czy co ?! Niby dlaczego nagle mają się projekty zmieniać jeżeli do tej pory WSZYSTKIM dawali te same. Proponuje abyś nie robił ludziom z mózgu szachownicy tylko jak jesteś już po egzaminie to idź się piwa napij czy wykorzystaj sobie jakoś inaczej ten czas jak wolisz. Rozmawiałem z różnymi ludźmi i są przekonani, że jeżeli DO TEJ PORY nie zmienili projektu to dlaczego nagle mieliby to robić ?
Pozdrawiam.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2014/06/17 14:16 #10798 przez bogi7
Replied by bogi7 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014

Słuchajcie ludziska trochę otuchy wam dodam ja już mam to za sobą diagnoza ratownicza to nic innego jak przepisanie danych z diagnozy którą postawicie w karcie medycznych czynności :), a co do planu działań to też nie jest jakieś ceregiele piszecie tylko to co trzeba przy nim zrobić (poszkodowanym) koniecznie musi być napisane bezpieczeństwo własne miejsca zdarzenia i poszkodowanego karetka ustawiona optymalnie do poszkodowanego, potem opisujecie czynności ITLS, ABCDE, wkłucia, tlen, deska, i transport słyszałem, że jakiś projekt ma być z NZK to jeszcze do tego dojdzie defi, adrenalina, łyżki, nacl 0,9 3ml do przepłukania wenflonu nie pouczam nikogo a myślę, że komuś otuchy dadam
Pozdrawiam

Człowieku,
Skąd wiesz, że ma być NIBY defibrylacja ? Wszechwiedzący jesteś, czy co ?! Niby dlaczego nagle mają się projekty zmieniać jeżeli do tej pory WSZYSTKIM dawali te same. Proponuje abyś nie robił ludziom z mózgu szachownicy tylko jak jesteś już po egzaminie to idź się piwa napij czy wykorzystaj sobie jakoś inaczej ten czas jak wolisz. Rozmawiałem z różnymi ludźmi i są przekonani, że jeżeli DO TEJ PORY nie zmienili projektu to dlaczego nagle mieliby to robić ?
Pozdrawiam.

POŻYJEM UWIDIM jak to mawiają nasi wschodni przyjaciele

Więcej
2014/06/17 14:40 - 2014/06/17 14:41 #10799 przez Alicja1122
Replied by Alicja1122 on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
a powiedzcie mi co mieliście jeszcze do wykonania oprócz wkłucia i podłączenia kroplówki ? chodzi mi o inne grupy

Więcej
2014/06/17 14:50 #10800 przez kiks
Replied by kiks on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
do tej pory bylo tylko to...

Więcej
2014/06/17 17:19 #10804 przez CorpsePL
Replied by CorpsePL on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
Teoretycznie wiadomo sporo, pytanie czy się sprawdzi ;)

Więcej
2014/06/17 17:20 - 2014/06/17 21:06 #10806 przez uczaca
Replied by uczaca on topic Odp: Letni egzamin zawodowy 2014
w sumie to nic nie wiadomo, przekonamy sie

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.067 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account