Kobieta ratownikiem medycznym

Więcej
2010/01/09 17:38 #2736 przez ww61
Replied by ww61 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Mówię o tym,że my panowie tak samo łamiemy zasady jak panie odnośnie norm a korzystanie z pomocy nie jest błędem

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Więcej
2010/01/09 18:09 #2737 przez netze
Replied by netze on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Korzystanie z pomocy nie jest błędem , pod warunkiem kiedy jest w zasięgu reki , a ja mówię o pomocy której należy szukać w nocy i szkoda czasu na jej szukanie.
Ratownictwo medyczne, to czas , czas i jeszcze raz czas. No chyba że uda nam się zastosować teorie względności.

pozdrawiam serdecznie

netze

Więcej
2010/01/09 19:34 #2738 przez marcin1975rm
Replied by marcin1975rm on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Ja mam ten komfort, że nie muszę prosić o pomoc innych zespołów RM, strażaków bądź rodziny, radzę sobie bez ich pomocy. Ale rozumiem, że opóźnienia z tym związane nie maja żadnego znaczenia. A może się mylę i na wyjazd zabieracie od razu strażaków ze sobą? Mam nadzieję, że nie zamierzasz się licytować...

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

Więcej
2010/01/10 03:55 #2740 przez netze
Replied by netze on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Właśnie, w tym względzie kolega się myli. Każde dodatkowe czynności nie związane bezpośrednio z czynnościami medycznymi, dotyczącymi pacjenta, zmniejszają szanse pacjenta na przeżycie (zasada złotej godziny obowiązuje w każdym przypadku)
Zatem , każda minutka poświęcona na szukanie pomocy , to minuta zabrana pacjentowi.

pozdrawiam serdecznie

netze

Więcej
2010/01/10 06:22 #2741 przez marcin1975rm
Replied by marcin1975rm on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
netze to była mała ironia dotycząca wypowiedzi kaja43. Podałeś przykład wyjazdu z oczekiwaniem na strażaków 6 minut. A w ile dojadą strażacy tam, gdzie zespół RM jechał 15 minut? Jakieś 18-20. I gdzie tu "złota godzina"...?

Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!

Więcej
2010/01/10 08:36 #2742 przez Ania82
Replied by Ania82 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Wiki1976 napisał:

Witam, ktoś napisał, że kobiety ratowniczki powinny pracować na sorach owszem moge sie zgodzić ale niech szanowne panie pielęgniarki zrobia nam tam miejsce :angry: Na oddziałach brakuje piguł nas nie przyjmą bo przecież jak to powie oddziałowa nie potrzebna jej ratowniczka bo ona nie może podać leków a pani pielęgniarka może....To dlaczego szanowne panie pielęgniarki nie pójdą z sorów na oddziały i zwolnia miejsce dla ratowniczek :huh: Po co przecież lepiej posiedziec i poplotkowac z koleżnką i z doktorem, a pacjent niech siedzi i czeka a przyjeżdzające pogotowie musi szukać szanownej pani bo gdzies zaginęła na plotkach lub maluje paznokcie :woohoo:

Pozdrawiam wszystkie ratowniczki :P

Wiki1976, proszę, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka- znam panie pielęgniarki właśnie z SORu, do których mam wielki szacunek. Kiedy poplotkowały z doktorem i nie tylko, to poplotkowały, ale kiedy trzeba było, to wiedzą zawstydziłyby nie jedną ratowniczkę/ nie jednego ratownika. Ale wiadomo, jak są różne pielęgniarki, są i różni ratownicy albo lekarze.
Staraj się o pracę, a nie żądaj od wszystkich, żeby Ci miejsce robili. A może te panie jak ich nazwałaś piguły też mają podobne zainteresowania do Ciebie, ale za ich czasów do szkoły RM kobiet nie przyjmowali?
A i trochę dziwi mnie Twoje podejście do pracy na SORze- posiedzieć, poplotkować, paznokcie pomalować...
Pozdrawiam.

"Pesymista widzi ciemny tunel, optymista widzi światełko w tunelu, realista widzi pociąg, maszynista widzi 3 debili na torach..."

Moderatorzy: Ania82ricko1stmangus
Czas generowania strony: 0.054 s.

Ostatnie posty Forum Ratownik-med.pl

• Brak postów do publikacji.

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account