- Otrzymane podziękowania: 12
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Państwowe Ratownictwo Medyczne
- Personel systemu PRM
- Ratownik Medyczny
- Kobieta ratownikiem medycznym
Kobieta ratownikiem medycznym
- ww61
-
- Wylogowany
- Lider
-
Mniej
Więcej
2010/02/01 18:52 #2864
przez ww61
Replied by ww61 on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Wiem że błysk reflektorów,kamery ale... Czuję mówiąc delikatnie lekki niesmak... Przepraszam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
- sox
-
- Wylogowany
- Doświadczony
-
- Pozdro4all
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 5
2010/02/02 08:18 #2865
przez sox
Człowiek który raz kogoś uratuje to bohater, człowiek który ratuje ludzi codziennie to ratownik medyczny.
Replied by sox on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Czyli wychodzi na to że kobieta może to samo co mężczyzna jeżeli chodzi o pracę w zawodzie ale pracodawcy nie chcą ich przyjmować.
a nikt nie powiedział o tym że kobieta może po prostu nie mieć tyle siły żeby sobie dać radę.
Człowiek który raz kogoś uratuje to bohater, człowiek który ratuje ludzi codziennie to ratownik medyczny.
- mmmm
-
- Wylogowany
- Aktywny
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 3
2010/02/02 12:20 #2866
przez mmmm
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Replied by mmmm on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
wydaje mi się że ta rozmowa(momentami żenująca"zawód nieuregulowany prawnie,zwykły sanitariusz itp") nie ułatwi poniekąd słusznej walki Pań ratowniczek o swoje prawa.Zaznaczam że nie jestem przeciwnikiem kobiet w zespołach RM pracuję i z ratowniczkami i pielęgniarkami w zespołach P ważne jest to aby kobieta wnosiła coś do zespołu a nie była dodatkowym obciążeniem dla pozostałych członków zespołu.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
- marcin1975rm
-
- Wylogowany
- Lider
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 8
2010/02/03 06:46 #2867
przez marcin1975rm
Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!
Replied by marcin1975rm on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Państwowe Ratownictwo Medyczne - jedyna mądra rzecz, jaką usłyszałem przez sześć minut...
Wirtualnej intubacji zdecydowane nie!!!
- ricko1st
-
- Wylogowany
- Moderator
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
2010/02/03 07:50 #2868
przez ricko1st
Najlepsi niech będą przygotowani na najgorsze !
Replied by ricko1st on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
Witam!
Czy aby szanowne towarzystwo nie przesadza?
Wydaje mi się, że dziewczyny chciały powiedzieć dużo, tylko nie pozwoliły na to ramy czasowe, a niektóre porównania padły faktycznie niefortunnie.
No cóż czasem tak bywa, trochę emocji, może lekka trema i powie sę o to jedno słowo za dużo.
Dobrze pamiętacie co było po moim wystąpieniu w tym samym studiu.
Faktem jest, że nasze Koleżanki mają większy problem ze znalezieniem pracy niż my - faceci.
Dlatego dajmy spokój analizowaniu co powiedziały tylko pomyślmy czy tak na prawdę Ratowniczki stają się ( jak to padło w kreśleniu "mmmm") obciążeniem dla zespołu.
Ja z tym się nie zgadzam!
Pozdrawiam
Czy aby szanowne towarzystwo nie przesadza?
Wydaje mi się, że dziewczyny chciały powiedzieć dużo, tylko nie pozwoliły na to ramy czasowe, a niektóre porównania padły faktycznie niefortunnie.
No cóż czasem tak bywa, trochę emocji, może lekka trema i powie sę o to jedno słowo za dużo.
Dobrze pamiętacie co było po moim wystąpieniu w tym samym studiu.
Faktem jest, że nasze Koleżanki mają większy problem ze znalezieniem pracy niż my - faceci.
Dlatego dajmy spokój analizowaniu co powiedziały tylko pomyślmy czy tak na prawdę Ratowniczki stają się ( jak to padło w kreśleniu "mmmm") obciążeniem dla zespołu.
Ja z tym się nie zgadzam!
Pozdrawiam
Najlepsi niech będą przygotowani na najgorsze !
- hilaria
-
- Wylogowany
- Początkujący
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2010/02/03 08:54 #2869
przez hilaria
..............Pozdrawiam Anna..............
Replied by hilaria on topic O:Kobieta ratownikiem medycznym
1.Kobieta która wchodzi w skład ZRM musi sobą reprezentować zasób wiedzy,który potrafi dobrze wykorzystać podczas działań zespołu!!
2.Kobieta która wchodzi w skład ZRM musi mieć świadomość iż nie może być dla zespołu "piątym kołem u wozu"- jej dwie ręce dźwigają!
3. Kobieta która decyduje się na pracę ZRM musi pamiętać iż PRM jest młode,a kobieta ratowniczka to coś nowego,niespotykanego
i każdego dnia swojej pracy udowadniamy pracodawcą iż my kobiety też nadajemy się do pracy w pogotowiu!
4.Pracuję w ZRM od 3,5 roku na początku błąkałam się po różnych zespołach!Obecnie jeżdżę w zespole P z lekarzem ( czasami bywa też kobieta)
i sądzę iż jeśli bym się nie sprawdzała to pracodawca przeniósłby mnie na SOR bądź nie przedłużył umowy!
5.Wiem też jedno że różni ludzie kończą ratownictwo-nawet czasami nie wiedzą na co się decydują!
I tak jest z kobietami małe,kruche,słabe psychicznie i fizycznie,nie potrafiące wykorzystać zasobu wiedzy zdobytej podczas kształcenia
zostają bądź nie, zatrudnione do SOR! Oczywiście są takie i chwała im za to, które dają sobie radę i porównywane są w swojej pracy do facetów!
2.Kobieta która wchodzi w skład ZRM musi mieć świadomość iż nie może być dla zespołu "piątym kołem u wozu"- jej dwie ręce dźwigają!
3. Kobieta która decyduje się na pracę ZRM musi pamiętać iż PRM jest młode,a kobieta ratowniczka to coś nowego,niespotykanego
i każdego dnia swojej pracy udowadniamy pracodawcą iż my kobiety też nadajemy się do pracy w pogotowiu!
4.Pracuję w ZRM od 3,5 roku na początku błąkałam się po różnych zespołach!Obecnie jeżdżę w zespole P z lekarzem ( czasami bywa też kobieta)
i sądzę iż jeśli bym się nie sprawdzała to pracodawca przeniósłby mnie na SOR bądź nie przedłużył umowy!
5.Wiem też jedno że różni ludzie kończą ratownictwo-nawet czasami nie wiedzą na co się decydują!
I tak jest z kobietami małe,kruche,słabe psychicznie i fizycznie,nie potrafiące wykorzystać zasobu wiedzy zdobytej podczas kształcenia
zostają bądź nie, zatrudnione do SOR! Oczywiście są takie i chwała im za to, które dają sobie radę i porównywane są w swojej pracy do facetów!
..............Pozdrawiam Anna..............
Moderatorzy: Ania82, ricko1st, mangus
- Forum
- Ratownictwo Medyczne
- Państwowe Ratownictwo Medyczne
- Personel systemu PRM
- Ratownik Medyczny
- Kobieta ratownikiem medycznym
Czas generowania strony: 0.102 s.